Poolball

Focibiliárd (poolball) játék leírása

Európában ez az új hibrid játék, ami ötvözi a Fotballt és a Poolbiliárd elemeit. Egyszerre játszhatja kettő vagy négy játékos. A Poolball első szabálya a szórakozás és a szabályok keveredése. A „focibiliárd” pályákat 2-4 személy játszhatja egyidejűleg, elvileg a rendes biliárd szabályai szerint.

A PoolBall egy olyan játék, amelyet egy óriási hordozható asztalon játsszák le, amelyen a játékosok járhatnak. A pálya mérete 7,50 m x 4,50 méter,játék mező mérete 6,60 m x 3,60 m. A szabályok megegyeznek a normál biliárdasztal szabályaival, de a fő különbségek az, hogy a golyók „labdákból” készülnek, a játékosok a labdákat ugyan úgy, a kijelölt helyekre rúgják a mezőn.

poolball pálya

A legnépszerűbb a 8-as játék, ahol a 15 színes labdát háromszög alakban feltesszük a pályára, majd a kezdőrúgást követően labdacsoportot választunk ( „tele” vagy a „csíkos”). A játékot az nyeri meg, aki saját labdáit hamarabb berúgja a lyukakba, majd a végén a fekete 8-as labdát is elteszi. Bármelyik labdát bármelyik lyukba be lehet rúgni, de csak akkor szabályos a rúgás, ha az adott labda az előre bemondott lyukba gurul be. A 9-es játék szintén népszerű. Itt az első kilenc labdát kell rombusz alakban a pályára helyezni. Az 1-es labdának elől, a 9-es labdának középen kell lennie. A kezdőrúgás után a fehér labdával növekvő sorrendben kell a labdákat eltalálni. Aki a 9-es labdát elteszi, megnyerte a játékot. Amitől ez a játék izgalmas az az, hogy a szabály szerint a pályán lévő legalacsonyabb számozású labdát kell a fehérrel először eltalálni. Így a játékos megnyerheti a mérkőzést, ha például a 4-es labdát találja el először, de ezután a fehér labda belöki a 9-est. Ha elegendő hely van a pályához és egy viszonylag egyenletes felület, a PoolBall játékot szinte bárhová lehet telepíteni. A PoolBall minden eseményhez tökéletes; A játékot bárki játszhatja, minden előképzettség nélkül. Alapvetően a snookert játszod a lábaddal!

A pályákat szabályok szerint gyártjuk, forgalmazzuk, bérbe adjuk esetleg igény szerint előre megbeszélt szerződés szerint üzemeltetjük is. A játék készülhet anyagában pácolt kültéri rétegelt lemezből és készülhet préselt szálerősített, vandál biztos műanyag kivitelben (több színben és kivitelben), ami biztosítja gyerektáborok, parkok, esetleg szórakozó helyeken történő telepítését is.

Érdeklődés esetén szívesen állunk mindenben rendelkezésére.
Érdeklődni: Kovács Tamás 30/2432-790,

poolball labdák poolball pálya poolball pálya poolball pálya az ELTE-n
poolball pálya
© Prograss 2017