Termékeink

Több mint 20 éves szakmai tapasztalat segítségével került sor a MAGIC GRASS rendszer kifejlesztésére, amely kifejezetten a labdarúgás igényeinek megfelelő, magas színvonalú pálya kialakítását teszi lehetővé.
Amióta a labdarúgás létezik, ahol a természetes füves pályákra jellemző játéktér szükségeltetik leginkább a MAGIC GRASS felel meg annak az elképzelésnek, hogy egy mesterséges fű felület biztosítsa azokat a sajátosságokat és tulajdonságokat amelyek elvárhatóak a természetes füves pályáktól.

A MAGIC GRASS új generációjának a kifejlesztése során különleges polietilén szálat használtak, az u.n. LSR (alacsony súrlódási ellenállás) fonalat. Az LSR szálat a THIOLION GRASS fejlesztette ki kifejezetten a labdarúgás egyre növekvő igényeinek megfelelően, a játékosoknak egy lágyabb, kevésbé érdes felületet biztosítva.

A lágyabb anyagú szálak csökkentik a sérüléseket, valamint a műfű természetes érzetet és látszatot kelt. Ennél azonban sokkal fontosabb, hogy a átékosok számára több mozgási lehetőséget biztosít, különös tekintettel a becsúszó szerelésekre.

Az új generációs műfüveink 11000-19500 szál/m2 sűrűséggel készül. A felületre először 12 mm kvarchomok kerül. A homok egyenletes elterítése után 33 mm gumi őrlemény feltöltés készül. A rendszer végül 10 mm fűszálat hagy szabadon. Az így előkészített felületet azonnal használatba lehet venni.

A MAGIC GRASS pályához hasonlóan kifejlesztésre került egy 26 mm szálhosszúságtól kiindulva kifejlesztett műfüves pálya is, amely a szabadban is hosszú élettartamot biztosít szélsőséges időjárási körülmények és nagyfokú igénybevétel esetén is. A MAGIC GRASS és a SOCCER GRASS tökéletes víztelenítést és üde zöld színt biztosít intenzív esőzés és forró szárazság esetén is. Ezek a tulajdonságok gazdaságos fenntartást, napi 24 órás igénybevételt, alacsony fenntartási költségeket biztosítanak a világ bármely részén bármilyen időjárási körülmények mellett is.

A sportpályaborításokon kívül forgalmazunk még dekorációs célokra és épület dekorációs célokra szolgáló műfű burkolatot, melyek többféle szálmagassággal rendelkeznek és különböző (piros, kék, zöld, sárga, fehér, salak) színekben állnak rendelkezésre. 25x4 m-es tekercsekben szállítjuk. Vállaljuk komplett műfüves pályák teljeskörű kivitelezését, műfüves pályaépítést, valamint salak, gumi és hagyományos füves pályák szakszerű kivitelezését.
A kültéri műfüveinket a sportpályáknál kisebb igénybevételnek kitett felületek borítására ajánljuk, pl. kiállítások, uszoda, játszótér, golfpálya, parkok, terek, udvarok stb.

2010-ben megkezdtük a legújabb (4. generációs) töltőanyag nélküli műfüveink forgalmazását 2 szálhosszúságban, 4 fajta kivielben.

© Prograss 2017